Hammam

Hammam

Hammam betekent in het Arabisch letterlijk ‘verspreider van warmte’ en is dan ook afgeleid van het woord ‘hamma’ wat heetwaterbron betekent. De Hammam is een eeuwenoud reinigingsritueel verspreid over de gehele Arabische wereld. Het gevolg hiervan was het ontstaan van het Oosters badhuis. Ga mee op deze ontdekkingsreis en laat u verwennen in de exclusieve Hammamruimte bij HH/Welness. Even loskomen van de dagelijkse stress door de knedende handen die de spanning uit uw lichaam laten wegstromen. Het resultaat is altijd weer een diepe ontspanning en een soepel(er) aanvoelende huid.

Het Hammamritueel

De Hammam behandeling begint met een stoombad, vervolgens wordt u ingezeept door middel van een speciale zeep genaamd Sabon Bedi en daarna ondergaat u het scrubritueel. Hierbij worden dode huidcellen verwijderd met een kese (peeling handschoen). Tegelijkertijd wordt de doorbloeding van het bindweefsel gestimuleerd. Na het scrubben voelt uw huid zacht en glad aan en kunnen de geopende poriën weer vrij ademen.

Hierna volgt het zeepritueel; de zeep zit in een speciale zak die rond wordt gezwierd, waar schuim bij vrijkomt. Door lange halen en zachte kneden met subtiele drukpuntmassage af te wisselen, is de zeepmassage zeer ontspannend.
Na het afspoelen kunt u genieten van een modder- of chocoladepakking. De modder versterkt het immuunsysteem, ontslakt en ontgift uw lichaam.

Doordat uw huid gescrubd is en uw poriën openstaan, kan de pakking uw huid goed binnendringen. Zowel het gelaat als het lichaam wordt intens gevoed en gehydrateerd. Modder staat erom bekend een vitaliserend, afslankend en verstevigende werking te hebben. De chocolade houdt het weefsel elastisch, stimuleert vetafbraak, voert vocht af en beschermt het lichaam. Verder heeft cacao een bijzondere werking op het menselijk brein, zo wordt het stofje endorfine aangemaakt wat u een geluksgevoel geeft.

U kunt eventueel samen met uw partner of vriend/vriendin naast elkaar genieten van een heerlijke nek-, rug- en beenmassage of een volledige massage. Bij een volledige massage wordt het hele lichaam gemasseerd inclusief het gezicht.

Sfeer Impressie